Referenties

Badkamerpanelen in modulaire woningen van Mill Home

Mill Home, producent van compacte modulaire woningen, gebruikt Fibo wandpanelen tegenwoordig altijd in hun badkamers. De woningen van Mill Home worden volledig in de fabriek afgebouwd en sleutelklaar opgeleverd. Zo kan een woning binnen twee uur op de gewenste locatie worden geplaatst. Aangezien alle materialen bestand moeten zijn voor transport, wordt er gekozen voor een niet breukgevoelig materiaal: Fibo. Met de eindeloze designopties en makkelijke bevestiging past Fibo goed bij Mill Home’s manier van bouwen.

“Onze woningen worden constant door ons eigen ontwerpteam en bouwkundigen doorontwikkeld. Zo blijft de kwaliteit van de woningen hoog en de techniek innovatief en duurzaam. De constructie en basisopbouw van alle woningen is gelijk, maar klanten hebben binnen deze vaste modellen keuzeopties voor afwerking, vloeren, badkamers, keukens en noem maar op”, vertelt Maarten Besemer, directeur van Mill Home. Mill Home levert woningen voor particulieren, maar ook voor woningcorporaties.

Goed te combineren met standaard bouw

De Fibo panelen passen goed bij Mill Home’s gestandaardiseerde manier van bouwen. Zonder dat Mill Home hoeft af te wijken van hun snelle, standaard manier van bouwen, kunnen klanten door het uitgebreide assortiment met vele kleuropties een eigen uitstraling kiezen. Maarten geeft aan: “Zonder al te veel aanpassingen is er zo toch ruimte om designdetails naar eigen smaak in te vullen. Wij bouwen vervolgens hetzelfde, maar je krijgt een heel andere look.”

Mill Home werkt in hun badkamers met Fibo en hun Okoume panelen. Deze panelen zijn een terugkerend element in het gehele interieur. “De natuurlijke uitstraling met roodachtige tint van Okoume is mooi te combineren met Fibo en zorgt voor een luxe uitstraling. Daarnaast is het een voordeel dat de Fibo panelen door hun klikverbinding makkelijk aan de Okoume panelen te bevestigen zijn”, geeft Maarten aan.

Standaardisering en toch maatwerk

Mill Home bouwt hun badkamers altijd zelf, op maat. “Bij Mill Home zijn we echte houtbouwers. Daarom vinden we Fibo een erg fijn materiaal. We kunnen dit makkelijk verwerken en op maat zagen”, vertelt Maarten. Mill Home biedt een standaardpakket Fibo designs aan, maar compleet uit de band springen is ook mogelijk. Onlangs heeft Mill Home een te gekke olijfgroene badkamer met Fibo panelen opgeleverd.

Aan Maarten vragen we welk Fibo design zijn favoriet is: “Strakke naadloze designs vind ik zelf echt het mooist. Met zo min mogelijk motieven. Dit past bij onze moderne uitstraling en de industriële look waar we vaak voor gaan. Het hele donkere, Dark Soot, vind ik bijvoorbeeld erg mooi. Daarnaast bieden we ook standaard de cementlook en de witte panelen met tegelmotief aan, welke het minst afwijken van de ‘standaard’ badkamerlook.”

Makkelijk én praktisch

Fibo is makkelijk, zowel voor Mill Home als de klant. De klikverbinding biedt Mill Home de kans om binnen een dag met twee timmermannen een badkamer te bouwen. De expertise van tegelzetters en stukadoors is niet nodig en dat waardeert Mill Home heel erg. “Sanitair is normaal altijd een puntje. Nu kunnen we met een allround timmerman de hele woning afmonteren.” Mill Home presenteert Fibo als een onderhoudsvrij alternatief voor ‘normale’ tegels en dat wordt door klanten goed ontvangen. “Dat mensen ook nog “een leuk kleurtje” kunnen kiezen, is helemaal geweldig.”

Benieuwd naar het gebruik van Fibo in Mill Home’s woningen? Bekijk de foto’s en de video!

Scroll naar boven