De eigenschappen van Fibo

Wat maak Fibo nou zo bijzonder?

 

De opbouw
Fibo panelen bestaan uit een houten kernmateriaal bedekt met een decoratief hogedruklaminaat (HPL) aan de voorzijde en een CPL laminaat (Continously Pressure Laminate) aan de achterzijde. De kern is gemaakt van speciaal ontwikkeld 7-laags 9 mm WBP (exterieur grade) multiplex. Alle panelen zijn 70% PEFC gecertificeerd. De kern van multiplex is uitstekend geschikt voor natte ruimtes, douches en andere ruimtes met een extreem hoge luchtvochtigheid. De lange zijden van de panelen hebben ons Aqualock kliksysteem voor onzichtbare bevestiging.

HPL
Papier vormt de basis van hogedruklaminaten (HPL). Het papier wordt geïmpregneerd met fenol- en melamineharsen, gedroogd en uiteindelijk samengeperst tot een extreem hard en stabiel materiaal: hogedruklaminaat HPL.

HPL is een oppervlaktemateriaal dat op verschillende soorten ondergronden kan worden verlijmd. HPL's hebben een zeer goede slijtvastheid en zijn bestand tegen de meeste chemicaliën.

Fibo in de praktijk

Bekijk de laatste referenties

De eigenschappen van Fibo.

Hieronder lees je wat de eigenschappen van Fibo zijn, welke keurmerken Fibo heeft en aan welke classificaties het product voldoet.

Basismateriaal Watervast verlijmd multiplex PEFC™ keurmerk (9 mm)
Toplaag 100% waterbestendige HPL toplaag (1,2 mm)
Backing Voorzien van dampscherm en antischimmelbehandeling
Hittebestendig Max. 180ºC
Randen Aqualock (langszijden)
Dikte 10,2 mm
Afmeting 302* of 240 x 60 cm (werkend), 302* of 240 x 62 cm (bruto)
Gewicht Ca. 11,5 kg per paneel
Brandweerstand Volgens EN 1350101 D-s1.d0
Keurmerken PEFC™ gecertificeerd
CE gecertificeerd
Formaldehyde emissie Klasse E1
Garantie 25 jaar

* Let op: afmeting 302 x 60 is in een beperkt aantal decors leverbaar. Kijk op de productpagina's voor afmetingen per decor.

Documentatie nodig?

Download de documentatie in onze bibliotheek