Waarom Fibo?

Kant-en-klare wandpanelen voor de badkamer

Fibo iconen samen

Renoveren zonder slopen

Fibo wandpanelen zijn de slimste keuze bij het plannen van een badkamerrenovatie. Dankzij het waterdichte kliksysteem zijn ze eenvoudig te plaatsen. De panelen worden simpelweg over het leiding- en/of bestaande tegelwerk heen geplaatst, dus er is geen sprake van hak- en sloopwerk. Tegels plaatsen, leidingen infrezen of stucen is ook niet meer nodig. Hierdoor is de nieuwe badkamer wel vijf keer sneller klaar dan wanneer er met traditionele tegels gewerkt wordt. En dat terwijl er maar één arbeidskracht nodig is om de klus te klaren. Dit zorgt voor een veel kortere downtime, waardoor de overlast voor u of de bewoners beperkt is. De kortere verwerkingstijd en de minimale inzet van manuren resulteren uiteraard ook in een grote kostenbesparing.

Onderhoudsarm en hygiënisch

De wandpanelen hebben een HPL-toplaag, waarin desgewenst een tegelmotief in gefreesd is (zie ons assortiment voor alle mogelijkheden). Deze toplaag beschermt tegen verkleuring en zorgt ervoor dat de panelen antibacterieel en ongevoelig zijn voor schimmels. Omdat de panelen naadloos op elkaar aansluiten, zijn ze eenvoudig te reinigen, en hoopt er zich geen vuil op tussen eventuele voegen. Een simpel sopje is voldoende om de badkamer er na jarenlang gebruik nog steeds als nieuw uit te laten zien. Knappende tegels of scheurende voegen behoren voorgoed tot het verleden. Met 25 jaar garantie is ook de duurzaamheid gegarandeerd.

Antibacterieel

Een goede badkamer is een hygiënische badkamer. Een badkamer kan er wel schoon uitzien, maar zonder goede hygiëne, kunnen bacteriën toch de kans krijgen om te gedijen en vervelende infecties te veroorzaken.

Eén van de oorzaken van een slechte hygiëne is het poreuze voegwerk van traditionele wandtegels. Het goed schoonmaken van dit voegwerk is moeilijk, zo niet onmogelijk. Dit is zeker het geval als meerdere mensen de badkamer gebruiken, zoals in hotels, of in een zorgfaciliteit.

Fibo wandpanelen lossen dit probleem voor u op. Dankzij de naadloze, waterdichte Aqualock-verbinding tussen de panelen, is poreus voegwerk definitief verleden tijd. En de HPL-toplaag van de panelen is gecertificeerd antibacterieel. Uit uitgebreide tests op basis van ISO 22196:2011 en JIS Z 2801 blijkt dat schimmels en bacteriën geen kans hebben om te ontstaan en/of overleven op Fibo wandpanelen. Een simpel sopje betekent in dit geval dus echt een schone badkamer met minimale kans op verspreiding van virussen en infecties.

Fibo wandpanelen waterdicht en antibacterieel

Waarom kies je voor Fibo?

Alle voordelen van Fibo wandpanelen tegenover gewone tegels.

 • Snelle en eenvoudige montage
 • Makkelijk om mee te werken
 • Voordelig
 • Eenvoudig op maat te maken
 • Voegen niet nodig
 • Lichtgewicht
 • Weinig onderhoud
 • Afwasbaar
 • Kleurvast
 • Waterdicht
 • Hygiënisch
 • Voelt warm aan

Verschillende afmetingen

De Fibo wandpanelen zijn beschikbaar in twee verschillende afmetingen: 240 x 62 cm, 272 x 62 en 302 x 62 cm. Door de lange lengte van de panelen, bedekt u in één beweging minstens 1.44 m2. Afgezet tegen het plaatsen van traditionele tegels van 10 x 10 cm, verklaart dat een groot deel van de tijdwinst. Met meer dan 200 verschillende decors, met luxe uitstraling, is er bovendien voor iedere smaak wat wils.

Fibo wandpanelen afmetingen en patronen

Garantie

U krijgt standaard 25 jaar garantie op uw Fibo wandpanelen. Dit geldt vanaf de installatiedatum. De garantie heeft betrekking op het eventueel delamineren, de waterbestendigheid en barsten in de panelen ten gevolge van aanwijsbare productiefouten. Deze garantie geldt alleen bij normaal gebruik en een toepassing binnenshuis, en voorziet in volledige herlevering van de panelen.

25 jaar garantie op fibo wandpanelen

Aqualock: 100% waterdicht

Fibo wandpanelen zijn uitgerust met een Aqualock-kliksysteem. Hiermee zijn de panelen eenvoudig naadloos aan elkaar te bevestigen. Het Aqualock-kliksysteem zorgt voor een onzichtbare en 100% waterdichte verbinding tussen de panelen. Er hoeft geen dampscherm of andere afdichtingsfolie achter de panelen te worden aangebracht.

Fibo aqualock kliksysyteem volledig waterdicht

De mogelijkheden zijn eindeloos

We introduceren continue verschillende prachtige designs voor onze moderne decoren. Creëer uw unieke stijl met de kant en klare wandpanelen van Fibo. Het motief wordt in de plaat gefreesd, waardoor het niet van echt is te onderscheiden en veel hygiënischer is dan traditionele tegels.
Altijd al een visgraat muur of een muur met zeshoekdesign willen hebben? Zelfs dit is mogelijk met de wandpanelen van Fibo!

Bijv. met het M-design met voeglijn van 1,8 mm in wit, grijs of donker antraciet

Fibo panelen voegen mogelijkheden m design
Eindeloze mogelijkheden met de wandpanelen van Fibo systems