Referenties

Fibo: ook voor particulieren een succesvol alternatief voor tegels!

“Wie kan er zo strak tegelen?”. Dat is wat Kuipers Badkamers vaak van hun klanten terugkrijgt als zij in hun showroom wanden met Fibo wandpanelen bekijken. Waar Fibo al jarenlang populair is bij ondernemers en woningcorporaties, trok Kuipers Badkamers de stoute schoenen aan door het materiaal ook onder de aandacht te brengen bij particulieren. Op de vraag of Fibo ook in deze markt potentieel heeft, is het antwoord volmondig ‘ja’. Klanten onderscheiden de panelen niet van standaard tegelwerk en zijn erg enthousiast over het materiaal!

Kuipers Badkamers werkt al 15 jaar met Fibo en heeft nu ruim twee jaar zijn eigen showroom, geheel gefocust op Fibo wandmateriaal. Zij leveren nieuwe badkamers en badkamerrenovaties in de breedste zin van het woord: van de badkamer bij jou thuis, tot renovaties in sporthallen of de aanleg van een spiksplinternieuwe badkamer binnen een nieuwbouwproject.

Klanten komen voor tegels en gaan weg met Fibo

Nog lang niet iedereen kent Fibo, merkt Kuipers Badkamers op. Klanten komen de showroom in om inspiratie op te doen voor hun badkamer en verwachten tegels. “Wanneer ze erachter komen dat het geen tegels zijn, zijn ze verbaasd en moeten ze het even laten bezinken. Uiteindelijk maken ze vaak toch de keuze voor Fibo. Anderen kennen het materiaal al wel, door verhalen van anderen of omdat ze het hebben gezien in bijvoorbeeld een hotel. Zo komen onze projecten van allerlei kanten!” vertelt Gaby Schriever, verantwoordelijk voor Sales en Marketing bij Kuipers Badkamers.

Snel, gemakkelijk én duurzaam

Kuipers Badkamers’ klanten kiezen bewust voor Fibo door de vele voordelen. Gaby vertelt: “De doorlooptijd van een badkamerrenovatie, normaliter een lang en intensief traject, is veel korter en een stuk minder arbeidsintensief. Er zijn minder ‘poppetjes’ nodig. Zo kunnen we een project al met twee of drie mensen oppakken. Opdrachtgevers vinden dit veel rustiger en de planning loopt een stuk beter.” Deze werkwijze zorgt ervoor dat Kuipers Badkamer binnen vijf dagen een complete badkamer kan opleveren, wat met tegelwerk twee tot drie keer zo lang zou duren.

Het is Kuipers Badkamers’ doel om een zo duurzaam mogelijke badkamer te realiseren, met materialen die het milieu zo min mogelijk belasten, welke lang mooi blijven en weinig onderhoud vragen. Zo combineert Kuipers Badkamers Fibo met bijvoorbeeld een PVC-vloer en een onderhoudsvriendelijk kunststof plafond. “We gaan niet voor dure keuzes, maar duurzáme keuzes. Dit wordt ook verwacht en fijn gevonden door onze opdrachtgevers.” Dat de CO2-footprint van Fibo bewezen lager is ten opzichte van tegels sluit hier naadloos op aan.

De standaard tegellook? Nee, niet bij Kuipers Badkamers!

De opstart van een badkamerproject met Fibo is niet anders dan bij tegels. “Een klant of opdrachtgever komt langs in onze showroom en maakt een keuze voor wat zij het liefst op de muur willen. Wij adviseren daarin. De standaard ‘tegellook’ wordt nog vaak gekozen, maar wij willen onze klanten ook bekendmaken met de oneindige designmogelijkheden van Fibo. De meest luxe look creëren, daar gaan we uiteindelijk voor. In een 3D-tekening met sanitair erbij maken we vervolgens het hele plaatje voor de klant af!”

Als Gaby moet kiezen, is haar favoriete Fibo design Soft Cement, gecombineerd met Dusty Blue. De voorkeur van haar collega Bernie Stevering, gaat uit naar het nieuwe marble design met een iets mattere kleur. “Fibo heeft zo veel verschillende designmogelijkheden. Zo is er voor ieder wat wils!” Kuipers Badkamers biedt het hele scala Fibo designs aan.

Het is weer leuk om schoon te maken

De badkamers met Fibo wandpanelen worden door klanten erg goed ontvangen. De korte doorlooptijd, de vele design opties en na plaatsing ook zeker het onderhoud. Gaby geeft aan: “Ik hoor regelmatig dat mensen het gewoon leuk vinden om de badkamer schoon te maken. Dat is echt geen grap!”.

Benieuwd naar de showroom van Kuipers Badkamers? Bekijk de foto’s en de video en laat je inspireren door Fibo’s oneindige designmogelijkheden!

Scroll naar boven