Fibo’s toonaangevende waterdichte wandpanelen heeft in een nieuwe onafhankelijke studie een totale CO2-footprint – van de gehele levensduur – die 40% lager is in vergelijking met tegels. Dit betekent dat het Fibo waterdichte wandsysteem niet alleen vijf keer sneller te installeren, robuuster en hygiënischer is dan tegels, maar het is ook de milieubewuste keuze voor nieuwbouw- en renovatieprojecten.
Uit het onderzoek, uitgevoerd door de toonaangevende Noorse consultants Asplan Viak, bleek dat een badkamer met Fibo wandpanelen een totale CO2-footprint had die 40% kleiner was dan een betegelde badkamer. De studie keek naar de koolstofimpact (kg CO2-equivalenten) voor beide methoden in alle stadia van de levenscyclus, inclusief de materialen en het transport, evenals de behandeling van de materialen aan het einde van de levensduur van de badkamer.
Een van de belangrijkste redenen voor de lagere CO2-footprint zijn de materialen waaruit de Fibo wandpanelen zijn vervaardigd. De wandpanelen zijn voornamelijk gemaakt van hout, de hoogwaardige multiplex kern is goed voor 80% van het paneel. Het hout vangt CO2 op tijdens de groei van de boom en slaat het op voor de levensduur van het product. Omdat het hout dat in het Fibo-systeem wordt gebruikt, wordt gekapt uit FSC- of PEFC-gecertificeerde bossen, zijn onze klanten verzekerd van een duurzaam product.
Ook een groot voordeel is het gewicht van de Fibo wandpanelen. Uit het rapport blijkt dat de gecombineerde materialen die in een Fibo-badkamer worden gebruikt, in totaal 79% lichter zijn dan de materialen die worden gebruikt om hetzelfde badkamer te betegelen.
Scott Beattie, Managing Director bij Fibo System: “De bevindingen van deze studie zijn belangrijk omdat het de milieuvoordelen aantoont van het gebruik van ons wandsysteem in vergelijking met tegels. Door de milieuprestaties toe te voegen aan de snelheid, eenvoud, duurzaamheid, hygiëne en esthetiek van het Fibo, is het zonder enige twijfel de beste keuze voor de badkamer. “